Politie neemt rijbewijs in na snelheidsoverschrijding in Leeuwarden

Geplaatst op 5 mei 2021, om 18:36 uur

Leeuwarden – De politie heeft in de nacht van 4 mei op 5 mei een rijbewijs ingevorderd na een controle van een voertuig aan de Kanaalweg in Leeuwarden.

De agenten zagen een voertuig met een opvallend rijgedrag op het Zuiderplein. Op de Willem Lodewijkstraat kwam de snelheid van het voertuig boven de 100 kilometer, ook brak het voertuig tot twee keer toe bijna uit.

De agenten gaven het voertuig een stopteken, echter leek deze er niet op te reageren. Het voertuig kwam met schade, welke is opgelopen nadat hij de bus-sluis aan de Esdoornstraat had genomen tot stilstand aan de Kanaalweg. De 19-jarige bestuurder, een inwoner uit de gemeente Súdwest-Fryslân, blies een G/F en was beginnend bestuurder. De bestuurder ging voor een verdere controle naar het bureau. Hier werd nogmaals een alcohol test afgenomen, het resultaat kwam op 530 Ug/l waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De bestuurder werd een proces-verbaal aangezegd voor de snelheid (met correctie 45 km/u te snel), negeren stopteken en het gebruiken van de bus-sluis/baan.

 

Reacties

reacties