Motorjacht brandt volledig uit in Harlingen

Geplaatst op 28 mei 2021, om 11:05 uur

Harlingen – Brandweerlieden werden vrijdagochtend opgeroepen voor een scheepsbrand bij Multiship in Harlingen.

Een motorjacht, welke net opgeleverd was, is in de brand gevlogen. Bij aankomst van de brandweer stond deze al volledig in brand.

Schippers ondernamen een eerste bluspoging. Doordat het, 15 meter lange jacht, volledig in brand stond was er in de omgeving rookontwikkeling te zien. Omstanders melden ook een explosie te hebben gehoord voordat de brandweer werd gealarmeerd.

De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle. Er werd opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’ daarbij werd brandweerkorps Franeker opgeroepen. Ook heeft de brandweer olieschermen geplaatst om vervuiling van het open water te verminderen.

Reacties

reacties