Man pleegt vernieling bij brandweerkazerne; agenten lossen waarschuwingsschoten

Geplaatst op 4 mei 2021, om 13:36 uur

Leeuwarden – Agenten hebben dinsdagmiddag een waarschuwingsschoten gelost nadat een verdacht agressief werd aan de Adlandsdyk.

Eerder kregen agenten melding van een man die met een bijl vernielingen pleegde bij de brandweerkazerne aan de Adlandsdyk. Toen de politie ter plaatse was en de man wilde aanhouden wilde de man niet luisteren.

De waarschuwingsschoten zijn gelost nadat de verdachte meerdere keren was gewaarschuwd de bijl te laten vallen. Toen hij daar niet op reageerde is er pepperspray gebruikt. Ook dit had geen effect en de man kwam vervolgens dreigend op de agenten af. Daarop zijn een onbekend aantal waarschuwingsschoten gelost en liet de verdachte de bijl uiteindelijk vallen.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. Bij het incident is niemand gewond geraakt. Er wordt onderzoek gedaan.

Reacties

reacties