GRIP 1; Grote brand uitgebroken bij vuilstort in Leeuwarden

Geplaatst op 12 mei 2021, om 22:26 uur

Leeuwarden – Woensdagavond omstreeks 22.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand aan de Greunsweg in Leeuwarden. Nog voordat de eerste brandweerlieden ter plaatse kwamen, werd er al opgeschaald naar ‘middel brand’.

Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen, bleek het te gaan om een grote brand in een papieropslag bij afvalverwerker Omrin. Hierop werd er opgeschaald naar ‘zeer grote brand’ en werd er een GRIP 1 situatie afgegeven. De brandweerkorpsen van Leeuwarden, Burgum, Marsum, Stiens, Harlingen, Bolsward en Drachten werden ingezet om de brand te blussen. Er is een NL-Alert uitgegaan om omwonenden te waarschuwen voor de lage rookontwikkeling. Er werd geadviseerd niet naar buiten te gaan en om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te doen.

De brandweer laat weten dat het gaat om een loods van 50×100 meter. De brandweerlieden zullen nog geruime tijd aanwezig zijn om de brand te blussen en na te blussen. De loods kan als verloren worden beschouwd. De brand werd ontdekt door een beveiliger. Uit voorzorg kwam er ook een ambulance ter plaatse, maar niemand is gewond geraakt. Medewerkers van Omrin hebben enkele containers die tegen de loods stonden weggehaald om de brandweer meer ruimte te geven. Meetploegen zijn gealarmeerd om te meten op gevaarlijke stoffen in de omgeving.

Klik hier voor beelden van de brand in de loods.

Reacties

reacties