Gekantelde vrachtwagen zorgt voor zwaargewonde op A7

Geplaatst op 21 mei 2021, om 07:03 uur

Drachten – Vrijdagochtend omstreeks 06.10 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de A7 bij Drachten. Op de A7 in de rijrichting Drachten – Groningen bleek een vrachtwagen op zijn kant te liggen.

De chauffeur kwam door een onbekende oorzaak in de berm terecht. Na een stuurcorrectie ging het mis, waarna de chauffeur met zijn vrachtwagen kantelde. Een auto die achter de vrachtwagen reed, kon niet meer tijdig remmen en is op de vrachtwagen gebotst.

Omdat er mogelijk sprake zou zijn van een beknelling, werd ook de brandweer meegestuurd. Het slachtoffer van de auto, een 62-jarige vrouw uit Leek is zwaargewond naar het UMCG gebracht. De vrachtwagenchauffeur, een 61-jarige man uit Krimpenerwaard is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Kort na het ongeval kon het verkeer nog via de vluchtstrook passeren. Vanwege de berging werd de A7 later in beide richtingen volledig afgesloten. Dit omdat er in beide richtingen hulpdiensten op de A7 staan. De berging van de vrachtwagen zal nog een geruime tijd gaan duren. Tot die tijd zal de file op de A7 oplopen. Het is nog niet bekend wanneer de weg weer vrij wordt gegeven. Op dit moment doet de politie (VOA) onderzoek naar de toedracht.

 

Reacties

reacties