Forse gaslekkage nadat vrachtwagen gevel van loods ramt

Geplaatst op 10 mei 2021, om 07:00 uur

Drachten – Maandagochtend is een vrachtwagentrailer tegen een gevel van een bedrijfsloods gebotst. Het ongeval vond rond half zes plaats, aan de Gaffel in Drachten. 

Door de aanrijding ontstond er een forse gaslekkage in een leiding van het bedrijfspand. Het gas spoot er onder hoge druk uit bij aankomst van de brandweerlieden. De vrachtwagentrailer hield weinig schade over aan de aanrijding.

Uit voorzorg zette de brandweer waterschermen gereed. De straat werd afgesloten door ingezette agenten. Aangrenzende panden werden tijdelijk ontruimd. De lekkage kon na ruim twee uur worden gedicht nadat Liander het gas had afgesloten.

Wegens de gevaar zetting trok de brandweer zich terug en bleef op afstand het incident monitoren. Er werd opgeschaald naar middelhulpverlening. De brandweerkorpsen uit Drachten en Beetsterzwaag zijn ingezet.

Reacties

reacties