Explosie bij kamerverhuurbedrijf Winschoten: hulpdiensten schalen op naar GRIP-1

Geplaatst op 23 mei 2021, om 14:23 uur

Winschoten – Zondagmiddag tien over twee werd er een grote brand gemeld bij een kamerverhuurbedrijf aan de Maasstraat in Winschoten.

In korte tijd schaalde de meldkamer op van kleine brand naar grote brand waarna meerder eenheden werden gealarmeerd. De brand zou ontstaan zijn in een kamerverhuurbedrijf na een explosie. Het dak zou onder meer beschadigd zijn geraakt door de explosie. De brandweerkorpsen uit Winschoten, Veendam, Groningen en Oude Pekela werden ingezet voor de brandbestrijding. De hulpdiensten hebben voor de onderlinge afstemming GRIP-1 afgekondigd.

De eerste eenheden kwam snel ter plaatse en doorzochten het pand. Het was onduidelijk of er nog personen in het pand aanwezig waren. De traumahelikopter is vervolgens ter plaatse geland om de drie ingezette ambulances te ondersteunen met de medische opvang. Er zijn tijdens de hulpverlening twee personen gewond geraakt, deze werden voorzien van eerstehulpverlening door de ambulancedienst.

Na een half uur maakte de brandweer bekend dat de brand onder controle was en er verder niemand meer in het pand aangetroffen is. Hulpdiensten schaalde hierop af. Wat de oorzaak van de brand en de explosie zijn geweest is nog niet bekend gemaakt. Buurtbewoners wisten ons te melden dat er in het pand lachgasflessen aanwezig waren, mogelijk hebben die er verband met de oorzaak.

Reacties

reacties