Duizenden telefoons geïnfecteerd met virus door ‘pakket’ sms

Geplaatst op 26 mei 2021, om 20:58 uur

Nederland – Sinds korte tijd gaan er op telefoons spook smsjes rond. Hierbij wordt gezegd dat er een pakket klaar ligt, dit is echter niet waar.

Bij deze sms’jes wordt gevraagd op een link te klikken. Er zou een pakket klaar liggen. Wanneer er op deze link geklikt wordt komt het verzoek een track-and-trace app te installeren. Deze link refereert naar een app welke gevaarlijke software bevat.

Wanneer de app wel is geïnstalleerd op de telefoon kan de oplichter vanuit de telefoon nog meer valse sms’jes met dezelfde link versturen naar anderen. Ook kan de app bel en andere kosten maken namens de telefoon.

De politie waarschuwt deze sms’jes te negeren en te verwijderen.

 

Reacties

reacties