Bestuurder crasht na achtervolging door Drachten

Geplaatst op 14 mei 2021, om 09:43 uur

Drachten – Een politieachtervolging is donderdagavond geëindigd op de Lavendelheide in Drachten.

De politie kreeg meerdere meldingen binnen dat een bestuurder gevaarlijk rijgedrag vertoonde op de N31 bij Drachten. De bestuurder kreeg een stopteken van de politie, maar deze werd genegeerd.

Na een achtervolging door Drachten crashte de bestelbus op de Lavendelheide. In een bocht raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt, schoot door heg en ramde een muur. Vervolgens botste de bestelbus tegen een lantaarnpaal en kwam in een heg tot stilstand.

Na de enorme crash is de bestuurder opgevangen door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel om de man te controleren op eventuele verwondingen. Een 25-jarige bestuurder uit de gemeente Datumadiel is aangehouden voor het rijden onder invloed (artikel 8) en gevaarlijk rijgedrag ( artikel 5). De bestuurder is overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse.

De politie heeft ter onderzoek gedaan en en een berger is ter plaatse gekomen om de zwaar beschadigde bestelbus te bergen.

Reacties

reacties