Automobilist rijdt door na botsing in Drachten

Geplaatst op 27 mei 2021, om 10:30 uur

Drachten – Een dure Porsche Panamera is woensdagavond door de politie in beslag genomen. De auto werd omstreeks 21.00 uur afgevoerd vanaf een parkeerterrein aan de Martin Luther Kingsingel in Drachten.

De 65-jarige bestuurder uit Noordwolde was omstreeks 17.00 uur betrokken geraakt bij een aanrijding op de Zuiderdwarsvaart bij het Blauwgras. Daar kwam hij in botsing met een andere auto. De bestuurder van de Porsche reed na de aanrijding door en zou hebben gezegd dat hij medicijnen moest halen. Bij de aanrijding was alleen sprake van blikschade.

De Porsche werd later door de politie klemgereden en aan de kant gezet. Uit onderzoek kwam naar voren dat de man geen geldig rijbewijs had. Er is daarvoor proces-verbaal opgemaakt. In overleg met de officier van justitie is later in de avond de auto in beslag genomen voor onderzoek.

De auto stond sinds twee uur op naam van de bestuurder, hij heeft er dus niet lang van kunnen genieten.

Reacties

reacties