Agenten bekogeld met stenen bij aanhouding in Leeuwarden

Geplaatst op 8 mei 2021, om 10:00 uur

Leeuwarden – Agenten in Leeuwarden werden vrijdagavond bekogeld met stenen bij een aanhouding na een vechtpartij in Leeuwarden, zo meldt de politie op Twitter.

De agenten kregen rond 23:50 uur een melding van een vechtpartij een de Tijnjedijk. Toen de agenten ter plaatse kwamen kon direct een 21-jarige Leeuwarder worden aangehouden voor mishandeling en vernieling. Omstanders meldde dat er ook een voertuig bij betrokken was. Dit voertuig werd niet veel later staande gehouden. De drie inzittenden werden aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Eén van de verdachten, een 22-jarige Leeuwarder ging vol tegen de agenten in en werd gepepperd. De overige een 16-jarige en 22-jarige uit Leeuwarder werkte mee aan hun aanhouding. Tijdens de aanhouding werden de agenten bekogeld met stenen en werden zij uitgescholden.

Deze verdachte is bij de politie bekend en zal binnenkort worden aangehouden. De andere vier verdachten zijn aangehouden en er is een onderzoek gestart.

 

Reacties

reacties