Aanhouding in zaak gewelddadige overval op tankstation in Bellingwolde

Geplaatst op 21 mei 2021, om 17:54 uur
Bellingwolde – Op maandagochtend 6 mei 2019 uur vindt bij een tankstation aan de Rhederweg in Bellingwolde een gewapende overval plaats.
Twee mannen arriveren rond kwart voor acht in een kleine lichtgrijze auto bij het tankstation. De eigenaar van het tankstation ziet ze aan komen lopen, maar het lukt hem niet de overvallers buiten de deur te houden.

De langste overvaller dreigt met een vuurwapen en loopt langs de eigenaar de shop in. De eigenaar raakt in gevecht met de tweede overvaller. Hij slaagt er niet in de man buiten te houden. Ondertussen neemt de lange overvaller de kassalade met daarin een klein bedrag aan contant geld mee. Terwijl de eigenaar nog op de grond ligt, rennen de twee weg. Volgens getuigen rijden de overvallers vervolgens weg in een kleine lichtkleurige auto, waarschijnlijk een Opel Corsa. De twee vluchten richting Oude Pekela en Bourtange en vanaf daar mogelijk richting Groningen.

In deze zaak is veel DNA-materiaal beschikbaar. Zo lieten de overvallers in hun vlucht een Action-tas achter. Onder meer op die tas is DNA aangetroffen. Deze sporen zijn opnieuw onderzocht, wat nieuwe inzichten heeft opgeleverd.

De zaak leek op slot te zitten, tot de politie eerder dit jaar een anonieme tip kreeg. Werd besloten om de overval vorige maand te tonen in Opsporing Verzocht. Nu is er alsnog een doorbraak met de aanhouding van de man uit Sappemeer.

In het onderzoek naar deze overval is woensdag 19 mei 2021 een van de verdachten aangehouden. Het betreft een 29-jarige man uit Sappemeer. Hij is vandaag, 21 mei 2021, voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en daarbij voor veertien dagen in Bewaring gesteld. De andere verdachte is nog niet aangehouden. Naar hem wordt nog gezocht.

Reacties

reacties