Verdachte (55) aangehouden vanwege brandstichting in pand DoMuKo

Geplaatst op 26 april 2021, om 11:00 uur

Dokkum – De politie heeft afgelopen woensdag, 21 april 2021, een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van brandstichting. De man wordt er van verdacht het oude pand van DoMuKo aan de van Kleffensstraat in de Stad in brand te hebben gestoken. 

Bij de brand kwam een enorme hoeveelheid rook vrij, waardoor omwonenden wakker werden door het gegeven NL-Alert. Naast de brandstichting wordt de 55-jarige ook verdacht van vernieling van een bedrijfsbus op de Hogedijken in Dokkum. Dit gebeurde in het weekend van 3 op 4 april 2021.

De man is aangehouden en heeft een dagvaarding ontvangen, hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

Reacties

reacties