Twee doden en twee gewonden op boot in Bolsward

Geplaatst op 21 april 2021, om 11:13 uur

Bolsward – Twee personen, een 52-jarige man en een 49-jarige vrouw uit Geervliet zijn woensdagochtend overleden, nadat zij vermoedelijk vergiftigd zijn door koolmonoxide op een boot. Daarnaast raakten twee andere personen, een 51-jarige man en een 51-jarige vrouw uit Brielle gewond, dat meldt de politie.

De boot lag afgemeerd aan de Gleibakkerij in Bolsward, de hulpdiensten werden rond 8:25 uur massaal gealarmeerd. De brandweer, meerdere ambulances, traumahelikopter en politie kwamen allen met spoed ter plaatse.

Voor twee van de betrokkenen kwam alle hulp te laat, beide zijn overleden. De twee anderen zijn door het ambulancepersoneel gestabiliseerd en overgebracht naar het ziekenhuis.

Er wordt onderzoek verricht naar de toedracht van het overlijden en de onwelwordingen,

Foto’s: Ton Visser

Reacties

reacties