Natuurbrandrisico in Friesland en Drenthe naar ‘Fase 2 – Extra Alert’

Geplaatst op 27 april 2021, om 12:30 uur

Drachten/Assen  – De Veiligheidsregio Fryslân en Veiligheidsregio Drenthe hebben beide besloten dat er een verhoogde kans op een natuurbrand is, in een van beide provincies. De oorzaak is de aanhoudende droogte. 

Er is opgeschaald naar Fase 2 – Extra Alert. De afgelopen weken zijn er in beide provincies al wat kleine natuurbrandjes geweest. De kans is aanwezig dat natuurbranden zich snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker als er harde wind bij komt kijken.

Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert. De Veiligheidsregio vraagt ook haar inwoners om de gevolgen van natuurbranden te voorkomen of te beperken.

Weet u wat u kunt dan, als er een natuurbrand ontstaat, of ontstaan is? Kijk dan op natuurbrandrisico.nl

Reacties

reacties