Man uit AZC Sint Annaparochie aangehouden op verdenking terrorisme

Geplaatst op 8 april 2021, om 15:55 uur

Sint Annaparochie – Een grote politie-inzet heeft dinsdag voor aan aanhouding gezorgd in het asiel zoekers centrum in Sint Annaparochie.

De politie heeft dinsdag in een stacaravan van het AZC Sint Annaparochie een 43-jarige Syriër aangehouden die van 2011 tot 2016 vermoedelijk betrokken is geweest bij terroristische acties van IS en andere strijdgroepen in Syrië en Irak. De man verblijft sinds eind 2019 in Nederland.

Over de man waren verschillende meldingen binnengekomen bij de IND en de politie. De man zou deel hebben uitgemaakt van de brigade van de revolutionairen van Khan Shaykhun, een rebellengroep die strijd voerde tegen het regime van Assad. Ook zou hij betrokken zijn geweest bij het terroristische Jabhat al-Nusra.

De politie heeft de afgelopen tijd verklaringen van getuigen vastgelegd. De rechter-commissaris bij de rechtbank in Rotterdam heeft de man donderdag voor twee weken in bewaring gesteld.

Reacties

reacties