Jongetje zit met vinger vast in parasolvoet: Brandweer moet eraan te pas komen

Geplaatst op 27 april 2021, om 14:00 uur

Drachten – Dinsdagmiddag kregen de Drachtster brandweerlieden een bijzondere inzet bij de dokterswacht Friesland aan het Compagnonsplein.

De brandweerlieden werden namelijk door de dokterspost ingeschakeld om te assisteren bij een jongen die met zijn vingers vastzat in een parasolpoot. De jonge was op ontdekkingstocht gegaan en bleek precies met zijn vinger in het gaatje te passen. Nadat de jongen hem weer uit het gat probeerde te krijgen bleek dat de vinger vast zat. Vader kon met zijn zoon en de parasolpoot terecht bij de dokterspost, waar ze na enige tijd de vinger niet loskregen.

Ter ondersteuning werd vervolgens de brandweer ingeschakeld. Ook de brandweerlieden wisten de vinger niet snel te bevrijden en moesten meerdere gereedschap attributen gebruiken om de vinger los te kunnen maken. Uiteindelijk kostte het de brandweerlieden nog drie kwartier om de vinger uit de voetpoot te bevrijden. De jongeman van 2,5 jaar oud was erg geschrokken, maar met zijn vinger bleek niets aan de hand te zijn.

Reacties

reacties