Hulpdiensten ingezet bij melding luchtvaartongeval: propeller afgebroken bij take-off vliegtuig op Airport Ameland

Geplaatst op 24 april 2021, om 17:21 uur

Ballum – Ter hoogte van de Strandweg in Ballum raakte zaterdagmiddag een vliegtuig in de problemen bij Airport Ameland.

Omstreeks twintig voor vijf werd er melding gemaakt van een luchtvaartongeval op Airport Ameland. Direct na de crashmelding werden de hulpdiensten ingeschakeld om de vliegveldbrandweer te ondersteunen. Daarbij werd de brandweer van Hollum, de ambulancedienst en een traumateam uit Amsterdam ingeschakeld.

Ter plaatse aangekomen bleek dat er enkel een propeller tegen de grond was gekomen. Er was geen sprake van een neergestort vliegtuig en er is geen brand ontstaan bij het incident. Hierop werd de traumahelikopter van Amsterdam direct afgemeld. De hulpverleners hebben ter plaatse de situatie als veilig beoordeel en konden hierdoor alweer snel inrukken.

De piloot bleef ongedeerd bij het incident. De ambulancedienst kwam uit voorzorg wel ter plaatse maar hoefde niet in actie te komen. Het vliegveld kon een half uur na het voorval al weer worden opengesteld voor andere vluchten.

 

Reacties

reacties