Dode dieren aangetroffen in opslagruimte met IBC’s in Makkinga

Geplaatst op 12 april 2021, om 15:16 uur

Makkinga – Aan de Brink in Makkinga heeft de politie maandagmorgen een aantal IBC’s aangetroffen met daarin dode dieren.

De politie kreeg een melding van een inbraak waarna onderzoek werd verricht naar de locatie. De agenten roken een vreemde geur en besloten de brandweer in te schakelen. Het brandweerkorps van Oosterwolde werd op verzoek van de politie ter plaatse gevraagd om metingen te verrichten.

De brandweerlieden, die speciale chemiepakken droegen, hebben de garageboxen opengemaakt. In deze afgesloten ruimtes stonden open IBC’s die een geur afgaven. De brandweer verrichte diverse metingen, deed controle op lekkages en heeft de casus weer overgedragen aan de politie. De metingen gaven een alarm af voor de stof Formaldehyde.

Deze stof bleek door de eigenaar, een preparateur te zijn toegevoegd aan de IBC’s met daarin de dode dieren. De politie neemt de zaak verder onder zich en kijkt of de preparateur strafrechtelijk vervolgt kan worden.

Reacties

reacties