Beelden van overvallers gewapende overval Bellingwolde in Opsporing Verzocht

Geplaatst op 12 april 2021, om 15:00 uur

Bellingwolde – Op maandagochtend 6 mei 2019 vond er bij een tankstation aan de Rhederweg te Bellingwolde een gewapende overval plaats. Twee mannen, waarvan ieder spoor nog ontbreekt, arriveerden rond kwart voor acht in een lichtgrijze personenauto. De eigenaar van het tankstation zag de mannen aankomen maar kon deze niet buiten houden.

De langste overvaller dreigt met een vuurwapen en loopt, langs de eigenaar, de winkel in. De eigenaar komt met de tweede overvaller in gevecht. Ook deze man kan hij niet buiten houden. Ondertussen neemt de lange overvaller, welke als eerste binnen was gekomen, de kassalade met een klein geld bedrag mee naar buiten. Terwijl de eigenaar nog op de grond ligt gaan de twee overvallers ervan door. De overvallers rijden in een lichtgrijze auto, vermoedelijk Opel Corsa, ervandoor in de richting van Oude Pekela en Bourtange vanaf daar vluchtten ze mogelijk in de richting van Groningen.

Dinsdagavond 13 april worden beelden van de overvallers vrijgegeven en getoond in Opsporing Verzocht. Op deze beelden zijn de verdachten goed in beeld te zien. Ook is daarin te zien hoe een van de overvallers met een vuurwapen dreigt waarna hij de kassalade meeneemt. De politie heeft vorige week een reconstructie gedaan van de overval. Hierin is ook duidelijk geworden wat de vluchtroute is geweest.

De verdachte die als eerste het het tankstation binnen ging is mogelijk rond de 1 meter 86 lang, ook heeft hij het vuurwapen in zijn hand en heeft hij de eigenaar van het tankstation bedreigd. Hij heeft een jas van het merk Parajumper, type ‘Puffer’, met capuchon aan,  een rode hoodie aan en zwarte Adidas gympen met witte strepen. De tweede overvaller is waarschijnlijk rond de 1 meter 73 lang, draagt opvallende gele Nike schoenen en heeft een Action boodschappentas bij zich.

Reacties

reacties