Vrachtwagen met schrootafval gekanteld op rotonde N351

Geplaatst op 17 maart 2021, om 17:46 uur

Oldeberkoop – Op de N351 is vanmiddag op de rotonde Stellingenweg/Noordwolderweg bij Oldeberkoop een vrachtwagen, geladen met schrootafval gekanteld. De chauffeur bleef bij het ongeval, als een klein wonder ongedeerd. Als een klein wonder fietste er op dat moment niemand op het fietspad, wat door de aanrijding bezaaid lag met schrootafval.

Omstanders vertellen dat de lading in de container bij het nemen van de rotonde zou zijn gaan schuiven, waarna de combinatie kantelde. De chauffeur kon zelfstandig zijn voertuig verlaten door via het dakraampje naar buiten te klimmen. Ambulancepersoneel heeft de man grondig nagekeken op enig letsel, maar daar bleek geen sprake van te zijn.

Vanwege het ongeval was de rotonde voor langere tijd deels gestremd. Politieagenten leidden het verkeer om via nabijgelegen wegen. Collega’s van de man hebben de chauffeur en de politie geholpen om de trailer in ieder geval snel van de weg af te halen. In afwachting van de berging kon de weg hierdoor deels weer open voor het overige verkeer.

Hoe de aanrijding precies kon gebeuren wordt nog door de politie uitgezocht.

Reacties

reacties