Voorbijgangers melden woningbrand in Bad Nieuweschans

Geplaatst op 3 maart 2021, om 19:15 uur

Bad Nieuweschans – Woensdagavond omstreeks twintig voor zeven werden diverse brandweerkorpsen ingeschakeld door voorbijgangers die rook uit een woning zagen komen aan de Achterstraat in Bad Nieuweschans.

Door de meldkamer werd in korte tijd opgeschaald naar middelbrand waarna brandweereenheden uit Finsterwolde, Winschoten en Bad Nieuweschans werden ingezet bij het bestrijden van de brand. De brand in de woning bleek in een keldercompartiment de te woeden. De brandweerlieden zijn de woning binnengetreden door de deur te forceren om middels een binnenaanval de brand te blussen.

Bij de brand kwam rookontwikkeling vrij, er was op het moment van de brand niemand aanwezig in de woning. Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend gemaakt. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt bij het incident. Stichting Salvage kwam ter plaatse om onderdak te regelen voor de bewoonster.

Reacties

reacties