Verwarde man zorgt voor arrestatieteam inzet in Kollum; één aanhouding

Geplaatst op 25 maart 2021, om 13:13 uur

Kollum – Een man heeft donderdagmiddag voor veel roering gezorgd in Kollum. Rond het middaguur is door meerdere getuigen 112 gebeld over een verwarde man welke mogelijk een pistool bij zich had.

De politie reageerde massaal op de 112 melding en liet een politiehelikopter en een zwaarbewapend arrestatieteam ter plaatse komen. De helikopter cirkelde een tijd boven het incident waarna het uiteindelijk geland was in een weiland.

Tijdens het incident werd door de politie een burgernetbericht verspreid met de volgende tekst: “Uitkijken persoon: in Kollum, omgeving Voorstraat. Signalement. Marokkaans uiterlijk, 1.80 meter lang donker haar, snor, zwarte bomber jack, spijkerbroek en witte sneakers.

De man hield zich schuil in een woning. Na enkele uren werd het arrestatieteam van de politie ingezet om de man te overmeesteren.

Reacties

reacties