Twee voertuigen in beslag genomen en tientallen boetes bij verkeerscontrole

Geplaatst op 5 maart 2021, om 10:00 uur

Groningen – De Politie heeft donderdag een dynamische verkeerscontrole uitgevoerd in de stad Groningen.
Tijdens de controle is gekeken naar de veiligheid van auto’s en overtredingen die de verkeersveiligheid in gevaar brengen.

Gedurende de controle zijn twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen, art 8WVW. Daarnaast reden twee bestuurders in hun auto terwijl hun rijbewijs was ingevorderd, art 9 WVW. Tijdens de controle zijn twee auto’s in beslag genomen van personen welke de verkeersregels niet zo nauw namen. Een persoon is met de politie meegegaan om openstaande boetes te betalen.

Tijdens de controle zijn ook meerdere bekeuringen geschreven, hieronder een weergave van enkele bekeuringen welke zijn uitgedeeld:
1x WAM
12x snelheidsovertreding , waarvan 1x invordering rijbewijs
1x WOK
4x verlichting
2x parkeerbon
1x roodlicht
1x telefoon bromfiets
4x Niet op 1e vordering rijbewijs tonen
4x mobiel bellen fiets
1x mistlicht
1x andere verlichting voeren
1x afleiding verkeer
1x gordel
1x inhaal verbod vrachtauto

Reduzum – Op de N354 ter hoogte van Reduzum werd een combinatie bestuurd door een 26-jarige inwoner van de gemeente Súdwest-Fryslân. Het bleek dat de tank geladen was met 3000 liter diesel. Hierdoor valt een dergelijk transport volledig onder het ADR (Transport gevaarlijke stoffen over de weg).
Echter had de chauffeur geen ADR-certificaat, was er geen ladingdocument, geen brandblusser, geen beschermingsmiddelen, werden er geen oranje borden gevoerd enz. Ook bleek de aanhanger op zich, maar ook ten opzichte van het trekkend voertuig,  te zwaar beladen en was de tank niet goed vastgezet. De combinatie is stil gezet en er werd een proces-verbaal opgemaakt.

Reacties

reacties