Tweede verdachte aangehouden in onderzoek naar enorme loodsbrand

Geplaatst op 23 maart 2021, om 15:00 uur

Oosterwolde – Dinsdag 23 maart is er door de politie een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de brandstichting in een bedrijvencomplex aan de Houtwal in Oosterwolde, vorig jaar maart. Het gaat om een 51-jarige man uit Purmerend. Maandag werd er al een 50-jarige Amsterdammer aangehouden voor de branden. 

Kermisattracties en overige spullen in de loods gingen volledig in vlammen op. De schade loopt in de miljoenen euro’s. Afgelopen maanden werd er door de politie een enorm onderzoek gedaan naar deze brandstichting. Uit het onderzoek van de politie deed blijken dat er een brandbare vloeistof is gebruikt, tussen de kermisattracties. Ook zou er een oud model Volkswagen Caddy bij de brand betrokken zijn.

In een uitzending van Opsporing Verzocht werd eind april 2020 gevraagd om informatie over de Volkswagen Caddy, die op camerabeelden te zien was. In totaal kwamen er bij het onderzoeksteam twintig tips binnen. Het onderzoek is op dit moment nog steeds in volle gang, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Reacties

reacties