Twee aanhouding na aantreffen hennepkwekerij met 689 planten

Geplaatst op 2 maart 2021, om 14:15 uur

Wildervank – Maandagmiddag stuitte de politie op een in werking zijnde hennepkwekerij aan de Nijveenlaan in het Groningse Wildervank. In de kwekerij zijn 689 planten aangetroffen verdeeld over meerdere ruimtes.

De politie rook bij het binnentreden van het pand een vreemde lucht, hierop werd het brandweerkorps van Veendam omstreeks half vier ingeschakeld. De brandweerlieden en de officier van dienst kwamen ter plaatse om de oorzaak van de vreemde lucht te achterhalen en enkele metingen te verrichten. Bij de metingen kwamen geen bijzonderheden naar voren.

De politie heeft dezelfde dag de hennepkwekerij ontmanteld. Bij het aantreffen werden twee personen aangehouden, de politiewoordvoerder liet weten dat het ging om een 28 jarige vrouw uit Wildervank en een 40 jarige man uit Haarlem.

Reacties

reacties