Spookrijder (86) omgekomen na zwaar verkeersongeval A7 (video)

Geplaatst op 19 maart 2021, om 12:00 uur

Nuis – De A7 bij Nuis is woensdag langdurig afgesloten wegens een ernstig ongeval tussen meerdere voertuigen. Het verkeer richting Heerenveen moest hierdoor omrijden.

Het ongeval gebeurde woensdagmiddag omstreeks drie uur in de middag. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder een traumahelikopter en zes ambulances. Vanwege het ongeval werd er opgeschaald naar middelhulpverlening.

Er raakte één personen zwaargewond, dit betreft een 36-jarige man uit de gemeente Dantumadiel. Een tweede slachtoffer raakte ook zwaargewond, maar is later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden, dit betreft een 86-jarige man uit Surhuisterveen. Er raakte een onbekend aantal mensen lichtgewond. De zes ingezette ambulances en het traumateam hebben de slachtoffers voorzien van eerste hulp.

Volgens de politie ontstond het ongeval nadat de 86-jarige spookrijder frontaal tegen tegenliggers botste. De snelweg richting Friesland bleef tot 18:30 uur afgesloten. De voertuigen raakten fors beschadigd en moesten na het een uitgebreid onderzoek door bergingsvoertuigen worden afgesleept.

Reacties

reacties