Politie zet pepperspray in bij aanhouding in Groningen

Geplaatst op 30 maart 2021, om 10:00 uur

Groningen – De politie heeft op de ring van Groningen bij een aanhouding pepperspray ingezet.

De bestuurder reed op de ring van Groningen met een snelheid van 114 kilometer per uur, na de correctie was dit 40 kilometer per uur te hard. Toen de agenten de bestuurder een stopteken gaven werd er uit de auto geschreeuwd dat hij niet wilde stoppen.

Bij de uiteindelijke staande houding werkte de man niet mee en wilde hij geen ID-kaart tonen. Na het uitschelden van de politie liep de man weg. Na meerdere waarschuwingen van de politie stopte de man niet en werd er pepperspray ingezet. Hierna kon de man worden aangehouden.

De man wordt meerdere processen-verbaal, voor zijn snelheid, het niet kunnen tonen van een ID-kaart, een verlopen rijbewijs en het niet voldoen aan het stopteken opgelegd. Ook werd de man aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) cursus aangemeld bij het CBR.

Reacties

reacties