Politie treft gestolen hekken aan bij opdoeken ondergrondse hut in Oranjewoud

Geplaatst op 23 maart 2021, om 12:00 uur

Oranjewoud – Maandag 22 maart rond 15:00 uur deed de politie onderzoek in het bos van Oranjewoud na aanleiding van een melding van diefstal.

De agenten deden onderzoek bij de locatie waar zondagavond brand was. In het dak van de hut werden 3 gestolen hekken aangetroffen. De aangifte van de diefstal was vorig jaar al gedaan bij de politie. De eigenaar herkende de hekken in het eerdere artikel van de brand in het bos. De ondergronds hut werd door de politie opgedoekt waarna de hekken konden worden terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar. De eigenaar was hier erg blij mee, de schade liep op tegen de 1000 euro. De plasticzeilen, afval en bankstellen werden ook verwijderd.

De dieven van de hekken kunnen zich melden bij de politie. De hut zal gedempt worden met hulp van plaatselijk belang. “We willen afval en brand voorkomen in dit mooie natuurgebied” volgens de brandweer was er in de hut ook meermaals vuur gestookt, hierdoor is er gevaar op koolmonoxide vergiftiging aanwezig geweest.

“Hutten bouwen is leuk voor de jeugd, maar deze was met gestolen spullen, illegaal en gevaarlijk” verteld de politie.

Reacties

reacties