Politie reconstrueert dodelijke steekpartij Mûnein

Geplaatst op 16 maart 2021, om 13:42 uur

Mûnein – Bij een steekpartij in een woning aan de Mounewei kwam zaterdagavond 6 juni 2020 een 23-jarige man uit Almere om het leven.

Een andere aanwezige raakte zwaargewond en werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De politie kwam die avond omstreeks kwart over zeven met meerdere voertuigen ter plaatse, evenals twee ambulances en het traumateam.

Een 38-jarige man uit de gemeente Tytsjerksteradiel raakte zwaargewond en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een derde slachtoffer kon ontkomen door uit een raam te springen. De politie kon die avond direct een 27-jarige man uit dezelfde gemeente als verdachte aanhouden. Bij het incident werd tientallen keren ingestoken op de slachtoffers.

Buurtonderzoek
De recherche deed eerder al een uitgebreid buurtonderzoek, onderzocht het team forensische opsporing de woning en de omgeving en werden getuigen en de verdachte gehoord. De reconstructie moet meer duidelijkheid geven over de afgelegde verklaringen.

Bij de reconstructie – die wordt uitgevoerd en opgenomen door het Landelijk Video Reconstructie Team (LVRT) – zijn aanwezig: de rechter-commissaris, de advocaat van de verdachte, leden van het LVRT-team, verdachte, twee getuigen/slachtoffers, de zaaksofficier van justitie en twee tolken. De officier, de raadsman en de rechter-commissaris volgen van achter monitoren het beeld en het geluid van de reconstructie van afstand in een mobiele unit, waarbij de mogelijkheid bestaat vragen te stellen via de begeleider van het LVRT-team ter plekke.

Reconstructie zal enige uren duren
De plaats van de reconstructie wordt aan het directe zicht onttrokken door het plaatsen van schermen. De omwonenden zijn vooraf geïnformeerd over de reconstructie, die enige uren in beslag zal nemen. Rondom de plaats van de reconstructie zijn tijdelijke verkeersmaatregelen genomen om het verkeer om te leiden. De Mounewei is tijdens de reconstructie afgesloten voor verkeer.

Reacties

reacties