Politie maakt beelden openbaar van verdachten steekincident met politieagenten in Groningen

Geplaatst op 11 maart 2021, om 22:48 uur

Groningen – De politie heeft donderdagavond de eerste beelden van twee mannen die ervan worden verdacht op woensdagavond 10 maart betrokken te zijn geweest bij een zeer ernstig incident gedeeld. Twee agenten werden aan de Van Houtenlaan in Groningen aangevallen en verwond. Een van de verdachten stak tijdens het incident met een scherp voorwerp. De beide agenten raakten gewond, een van hen zeer ernstig.

Op de beelden zijn twee mannen te zien die voldoen aan het signalement dat vanmiddag al via een urgent politiebericht werd gepubliceerd. De mannen op de beelden zijn gefilmd terwijl zij over een trottoir aan de De Savornin Lohmanlaan, ter hoogte van de Beethovenlaan, fietsten. Dit is in de nabije omgeving van de plaats delict.

Wie herkent de mannen op deze beelden, mogelijk in combinatie met de signalementen en beschrijving van de fietsen en pet die op de plaats delict werden teruggevonden? Let in het bijzonder op het volgende:

  • de man rechts op de foto draagt een donkere pet én een donkere rugzak. De rugzak draagt hij op zijn rug, maar deze is ook met een band over de borst vastgemaakt;
  • de man links op de foto draagt een vermoedelijk gewatteerde jas die wat lichter van kleur lijkt dan de jas van de rechter man. Aan de jas zit een capuchon vast, maar daarnaast lijkt hij een andere capuchon over zijn hoofd te dragen.

Onderzoek in volle gang
Het opsporingsonderzoek is in volle gang. De politie wil zo snel mogelijk te weten komen wie de twee mannen zijn die verantwoordelijk zijn voor dit ernstige steekincident. Ook het onderzoek naar beeldmateriaal is druk gaande. Zodra de politie over andere beelden van de verdachten beschikt die nieuwe aanknopingspunten geven voor herkenning van de mannen, zullen deze gedeeld worden. De politie benadrukt daarom nogmaals met klem dat de daders dit kunnen voorkomen door zich te melden.

Iemand móet weten wie deze mannen zijn. Misschien herkent u (een van) de verdachten op de beelden, misschien in combinatie met de eerder gedeelde informatie. Misschien mist iemand in uw omgeving plotseling een fiets of Adidas pet die aan de beschrijvingen in het politiebericht voldoen. Of wellicht is u opgevallen dat iemand sinds woensdagavond rond de klok van 22:00 uur plotseling verwondingen heeft. De politie roept dringend op mensen die iets weten dit te melden.  Dat kan via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem door te bellen met M op 0800-7000.

Bekijk hier de beelden:

https://www.youtube.com/watch?v=hjEzkNenfy4

Reacties

reacties