Opnieuw twee aanhoudingen in onderzoek drugslab Kootstertille

Geplaatst op 10 maart 2021, om 14:51 uur

Kootstertille – De politie heeft deze week opnieuw twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij het drugslab in Kootstertille. Beide mannen worden gehoord over hun betrokkenheid.

Een 35-jarige man uit Kootstertille werd dinsdagochtend aangehouden, ook hield de politie woensdag een 36-jarige man uit Grootegast aan.

Door een arrestatieteam werd vrijdagavond 28 februari een loods binnengevallen aan de Oastkern in Kootstertille. De inval werd verricht op grond van binnengekomen informatie. In het pand werden diezelfde avond twee mannen van 47 en 53 jaar aangehouden.

In het drugslab werd methamfetamine (crystal meth) geproduceerd.  Agenten troffen in de loods grondstoffen aan voor de productie van deze synthetische harddrugs Het drugslab was ten tijde van de inval in werking. Met deze inval is daarmee een einde gemaakt aan de productie van synthetische drugs en ook aan een gevaarlijke situatie voor omwonenden. Een drugslab kan zorgen voor brand of een ontploffing en er wordt met levensgevaarlijke chemicaliën gewerkt.

Reacties

reacties