Nieuwe grootwatertransportsystemen voor brandweer Groningen

Geplaatst op 27 maart 2021, om 15:00 uur

Groningen – De Veiligheidsregio Groningen gaat alle grootwatertransport systemen in de provincie vervangen. De brandweerkorpsen Groningen stad, Baflo, Delfzijl en Veendam krijgen de zogenaamde WTS in gebruik. De systemen worden bij grote branden door de brandweer ingezet om alle brandweerwagens van voldoende water te voorzien.

De huidige WTS’en zijn verouderd. Het nieuwe systeem bestaat uit een slangenbak met daarin 3km aan slangen, plus een aanhanger met een grote pomp. Het gebruiksgemak van de systemen is sterk verbeterd en ook beschikt het systeem over een lier en lichtmast.

In de slangenbak bevindt zich drie kilometer aan slangen. Het systeem kan 4000 tot 8000 liter water per minuut leveren, afhankelijk van de te overbruggen afstand. Momenteel worden de brandweermensen van de ontvangende korpsen opgeleid om met het systeem te werken. Het bedrijf Hytrans Systems BV heeft de WTS’en geleverd.

Reacties

reacties