Code geel; brandweer ingezet voor stormschades

Geplaatst op 13 maart 2021, om 09:33 uur

Regio – Door de harde wind heeft de brandweer al meerdere stormschade meldingen gehad. Het KNMI heeft code geel afgegeven.

In Hoogeveen ging het om 08.10 uur mis aan De Putter. Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen, bleek er een strip van de dakrand los te zijn geraakt. Dit werd veroorzaakt door de harde wind. Omdat de bewoner last had van het geklapper en het naast een voetpad is, heeft ze de brandweer gebeld. De brandweerlieden zijn met een trap omhoog gegaan en hebben de strip verwijderd.

Toen de brandweer de klus geklaard had aan De Putter, kregen ze een vervolgmelding. Aan de Kolffstraat bleek ook een dakrand los te zijn geraakt door de wind. Om te voorkomen dat de rand helemaal los zou raken door de wind, heeft de brandweer de rand verwijderd.

In Stadskanaal ging het ook mis. Hier werd de brandweer on 08.25 uur gealarmeerd voor een stormschade aan de Handelskade. Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen, bleek er een boom op een woning te zijn gevallen. De boom stond in de achtertuin van de woning. De brandweerlieden zijn met een ladder het dak opgegaan en hebben de boom in stukken gezaagd. De woning heeft forse schade opgelopen.

In Gasselternijveen ging het om 09.10 uur mis. Aan de Vaart bleek een tak van een boom geknapt te zijn. Omdat de tak op de weg lag, werd één rijstrook geblokkeerd. De gemeente en de brandweer kwamen ter plaatse en hebben de tak verwijderd.

Aan de Lijsterhof in Stadskanaal is een boom omgewaaid. De boom zal waarschijnlijk later door de gemeente worden opgeruimd.

Rond de klok van half elf is de brandweer van Winschoten opgeroepen voor een stormschade aan de Venne in Winschoten. Ter plaatse bleek er een boom te zijn omgewaaid op een plat dak van winkels die onderin een flat gevestigd zijn. De brandweer heeft door middel van de kettingzaag de boom weggehaald.

Ook aan de Hendrik Westerstraat in Oude Pekela moest de brandweer zaterdagochtend in actie komen. Op het dak van een pand waren een aantal dakplaten los geraakt door de wind. De brandweer heeft de platen weer vast kunnen zetten waarna de klus geklaard was.

Op de N367 – Oostelijke Rondweg nabij Winschoten is een boom omgewaaid en op de weg terecht gekomen. De boom blokkeerde een van de twee rijstroken. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft de boom in stukken gezaagd en verwijderd. Het verkeer kon via een rijstrook passeren.

In de namiddag dreigde in Beetsterzwaag een tak boven op een keet te vallen. De brandweer heeft met een hoogwerker de tak verwijderd.

 

Reacties

reacties