Chinooks landen op heide bij Darp na mogelijk defect

Geplaatst op 24 maart 2021, om 22:33 uur

Darp – Tijdens een oefenvlucht zette een luchtmachtpiloot zijn helikopter in een stuk heide in Darp aan de grond.

Tijdens de vlucht waren de helikopters vermoedelijk bezig met een zogenoemde ‘slingload-oefening’. Eenmaal aan de grond werden vervolgens de motoren van de Chinook geïnspecteerd waarna deze werden uitgeschakeld.

De helikopter zal een nacht blijven staan in de heide van Darp. De exacte reden is niet bekend, mogelijk dat er problemen waren met de motoren. Er zal donderdagochtend bij daglicht verder onderzoek worden gedaan naar een eventuele oorzaak van het defect.

Update 11:15: Op dit moment zijn-monteurs uit Gilze Rijen bezig om het probleem te verhelpen. Hoelang dit gaat duren is niet bekend.

Reacties

reacties