Bestuurder onder invloed van drugs en alcohol opgepakt na achtervolging

Geplaatst op 7 maart 2021, om 11:00 uur

Feanwalden – Een 30-jarige bestuurder uit De Westereen is zaterdagmiddag opgepakt op de Boppewei na een politieachtervolging. Ook de bijrijder werd opgepakt omdat hij geen ID bewijs kon tonen voor hem is een proces-verbaal opgemaakt.

De agenten wilden de bestuurder van de auto controleren. Hij negeerde het stopteken en ging er vandoor. De achtervolging werd ingezet en ging met hoge snelheid vanuit de richting Leeuwarden over de Centrale As richting Dokkum. Ze werden op de hielen gezeten door meerdere politiewagens.

Op de Boppewei bij Feanwalden hebben de agenten de auto stil kunnen zetten en de bestuurder kon worden aangehouden. Bij het stil zetten van de auto raakt de politieauto beschadigd.

De bestuurder bleek onder invloed van alcohol en drugs te zijn. Ook reed hij met geen geldig rijbewijs. De auto is in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs, rijden onder invloed, gevaarlijke rijgedrag.

Reacties

reacties