Automobiliste onder invloed veroorzaakt ongeval in Sneek; blaast 5 keer toegestane hoeveelheid alcohol

Geplaatst op 19 maart 2021, om 10:15 uur

Sneek – De hulpdiensten werden woensdagmiddag opgeroepen voor een aanrijding met Letsel aan de Jousterkade in Sneek.

Ter plaatse bleek er aan de Jousterkade een aanrijding tussen een auto en een fiets te zijn geweest waarna de automobiliste gevlucht was. Na het ongeval vermoedde omstanders al de de bestuurster van de auto onder invloed was en schoten de aangereden fietsster te hulp. De auto kwam tot stilstaan op de kruising van de Napjesstraat en de Worp Tjaardastraat.

De agenten konden aldaar de gevluchte vrouw aanhouden voor het verlaten van een plaats ongeval en het rijden onder invloed. Op het politiebureau moest de vrouw een blaastest doen, het resultaat hiervan was 5 keer de maximale toegestane hoeveelheid alcohol voor een gevorderde bestuurder.

De auto is door een ter plaatse gekomen berger afgesleept en de agenten hebben een proces-verbaal opgemaakt tegen de vrouw. De aangereden fietsster hield geen blijvend letsel over aan het incident.

 

Reacties

reacties