Amsterdammer (50) aangehouden voor brandstichting Oosterwolde

Geplaatst op 22 maart 2021, om 15:45 uur

Oosterwolde/Amsterdam – Een 50-jarige inwoner van Amsterdam is maandagochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid in een bedrijvencomplex in Oosterwolde. In de nacht van 29 februari op 1 maart 2020 werd het bedrijvencomplex aan de Houtwal in het dorp in brand gestoken. Meerdere aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten. 

Kermisattracties en overige spullen in de loods gingen volledig in vlammen op. De schade loopt in de miljoenen euro’s. Afgelopen maanden werd er door de politie een enorm onderzoek gedaan naar deze brandstichting. Uit het onderzoek van de politie deed blijken dat er een brandbare vloeistof is gebruikt, tussen de kermisattracties. Ook zou er een oud model Volkswagen Caddy bij de brand betrokken zijn.

In een uitzending van Opsporing Verzocht werd eind april 2020 gevraagd om informatie over de Volkswagen Caddy, die op camerabeelden te zien was. In totaal kwamen er bij het onderzoeksteam twintig tips binnen. Het onderzoek is op dit moment nog steeds in volle gang, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Reacties

reacties