16-jarige jongen omgekomen bij verkeersongeval in de mist op Terschelling

Geplaatst op 1 maart 2021, om 12:30 uur

West-Terschelling – Zondagavond werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ernstig verkeersongeval aan de Burgemeester van Heusdenweg op Terschelling.

De politie en twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse. Op deze weg bleken een auto en een 16-jarige jongen op een fiets met elkaar in botsing te zijn gekomen. Hoe dit heeft gebeuren is nog niet bekend. De fietser is bij de aanrijding zwaargewond geraakt. De 16-jarige jongen is woonachtig op Terschelling.

Vanwege de mist kon de traumahelikopter niet ter plaatse komen. Het slachtoffer is ter plaatse gestabiliseerd en met spoed per reddingsboot naar Harlingen gevaren. Hier stond een ambulance en het traumateam klaar om het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis te brengen.

De politie onderzoekt het ongeval om zo de toedracht te achterhalen. Het ongeval vond plaats in de mist. De weg werd tijdens het incident afgesloten.

Update:
Verschillende bronnen melden aan Noordernieuws dat het slachtoffer aan zijn verwondingen is omgekomen. Politiewoordvoerder Paul Heidanus kan hier echter niets over vermelden. Afdeling Communicatie van de politie geeft aan enkel berichtgeving tot aan de ambulance te vermelden.

Reacties

reacties