Stichting Groningen biedt online reanimatie cursus aan

Geplaatst op 16 februari 2021, om 09:39 uur

Groningen – Vanaf 1 april biedt stichting Groningen Hartveilig de burgerhulpverleners in Groningen gratis een unieke online reanimatietraining aan.

De cursus bestaat uit zeven filmpjes met informatie en oefeningen die men thuis in een korte tijd kan volgen. Bij reanimaties worden vaak burgerhulpverleners opgeroepen. Zij moeten regelmatig hun certificaat vernieuwen, dat kan onder anderen door een cursus te volgen bij Groningen Hartveilig. Vanwege Corona was dit in het afgelopen jaar nauwelijks mogelijk. Daarom is gezocht naar een online cursus met theorie en praktijk. Op die manier kunnen burgerhulpverleners hun kennis weer opfrissen.

De cursus dient ter voorbereiding op de herhalingstraining, die zodra het kan georganiseerd gaat worden. De online reanimatie cursus is vernieuwend. De insta lifesaver cursus is ontwikkeld door spoedeisende hulp arts en onderzoeker Heleen Lameijer. De modules worden via Instagram aangeboden en de informatie is erg toegankelijk. De praktijk oefeningen zijn thuis gemakkelijk na te doen. Aan het eind van de cursus is er een live-bijeenkomst waarin Heleen vragen beantwoordt.

Groningen Hartveilig is blij met deze samenwerking en hoopt dat heel veel burgerhulpverleners hier gebruik van gaan maken. Aanmeldingen zijn vanaf 1 maart mogelijk via de website. 

Reacties

reacties