(Liveblog) Gladheid, sneeuwval en ongelukken in Noord-Nederland

Geplaatst op 7 februari 2021, om 12:43 uur

Noord-Nederland –  De ploegen van Rijkswaterstaat en de provincies zijn druk bezig om de gladheid door de vele sneeuwval te bestrijden.

Ook in het noorden van Nederland is men druk bezig om de gladheid te bestrijden, Rijkswaterstaat en de provincies is met man en macht aan het werk om alle wegen schoon te maken en te houden door middel van sneeuwschuivers en zoutstrooiers. Zo gaan er vrachtwagens met sneeuwschuivers de hoofd/snelwegen op.

Hier een overzicht met een aantal foto’s:

Drachten – Op de N381 raakte een auto van de weg. Niemand raakte hierbij gewond. Een berger heeft heeft voertuig weer op de weg getrokken, waarna het voertuig zijn weg weer kon vervolgen.

Terschelling – Op de Hoofdweg in Landerum raakte door de gladheid een auto van de weg. De automobilist kwam in een naastgelegen sloot op de zijkant tot stilstand. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. Wel raakte de auto fors beschadigd.

Snip –  Aan een woning in Snip raakte een dakrand los van de woning, de brandweer heeft de situatie veilig gesteld.

Nij Beets –  Ongeluk tussen twee voertuigen, een van de voertuigen kon de weg vervolgen. Geen slachtoffers

Scharsterbrug – Auto raakt van de weg aan de Scharren, één slachtoffer

Tzummarrum – Roemeense personenauto belandt in de sloot naast de Hegesylsterwei.Franeker – Auto rijdt sloot naast de Getswerderdyk in door gladheid. Voor het ongeval werd naast de politie en ambulance ook de brandweer opgeroepen, maar deze hoefde niet in actie te komen omdat de bestuurder zelfstandig het voertuig kon verlaten.Joure – Gemeente druk bezig met het sneeuwvrij maken van een tankstation in Joure.  Assen – De A28 bij Assen besneeuwd door de hevige sneeuwval.
Oosterwolde – In Oosterwolde werd onder andere een shovel ingezet om de starten te ontdoen van de sneeuwval.Beulakker – Bevroren takken aan het water bij Beulakker.Nijega – Strooi-eenheid nabij Nijega op de Waldwei N31 richting Leeuwarden. 
Oosterwolde – Door de gladheid ontstond er bij Oosterwolde een ongeluk, hierbij raakte niemand gewond.

https://twitter.com/RWSverkeersinfo/status/1358042409456832512

Drachten – De sneeuwval zorgt niet alleen voor vervelende situaties, maar ook voor veel plezier.Drachten – Bij het zoutverdeelstation in Drachten werden deze morgen tientallen eenheden gevuld met strooizout.Drachten – Bergingswagens werden op diverse plaatsen ingezet om weggegleden voertuigen te bergen. 

Reacties

reacties