Papegaai ontsnapt in Emmen en zoekt het hogerop

Geplaatst op 23 februari 2021, om 20:38 uur

Emmen – Dinsdagavond omstreeks 18.55 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een dier welke op hoogte zou zitten aan de Laan van de Bork.

Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen, bleek er een papegaai, een zogeheten Ara, hoog in de boom te zitten. Volgens de eigenaar was de papegaai aan het einde van de middag ontsnapt. Omdat de papegaai niet terugkwam, werd de hulp van de brandweer ingeschakeld.

De papegaai zat in een boom tegenover de woning van de eigenaar. Uit voorzorg kwam de dierenambulance ook ter plaatse. De eigenaar is samen met de brandweerlieden in de hoogwerker omhoog gegaan. Ter hoogte van waar de papegaai zich bevond, vloog de papegaai zo in de armen van de eigenaar. De papegaai werd in een kooi geplaatst en kon zo veilig mee naar beneden. De Ara raakte niet gewond.

Reacties

reacties