Mogelijke drugsvaten aangetroffen in bos; brandweervoertuig vast in sneeuw

Geplaatst op 13 februari 2021, om 08:00 uur

DONGJUM – In een bos langs de Riedsterweg zijn vrijdag tegen de avond mogelijke drugsvaten aangetroffen. De brandweer van Franeker werd rond 17:30 uur gealarmeerd. 

De hulpverleners kwamen ter plaatse en hebben de situatie veiliggesteld, na de inzet wilde de brandweer met hun hulpverleningsvoertuig wegrijden. Dit ging mis, waardoor zij vast kwamen te zitten. Met een tweetal tractoren is nog getracht het voertuig los te halen, maar ook dit mocht niet baten. Het hulpverleningsvoertuig zakte namelijk nog verder weg in greppel vol sneeuw.

De brandweer heeft vervolgens KTF, een takelbedrijf uit Harlingen, ingeschakeld om het voertuig weer op de weg te krijgen. Na dik drie uur slaagde de reddingsactie. Het hulpverleningsvoertuig zal eerst een controle moeten ondergaan.

Reacties

reacties