Magneetvissers treffen vermoedelijke handgranaat aan in Emmer-Compascuum

Geplaatst op 24 februari 2021, om 19:15 uur

Emmer-Compascuum – Aan het Hoofdkanaal Oostzijde in Emmer-Compascuum is woensdagmiddag een voorwerp gevonden welke op een granaat lijkt.

Het voorwerp werd door magneetvissers aangetroffen in het water en naar de kant gehaald. De politie sloot de omgeving ten tijde van het onderzoek af. Een Teamlid van het TEV, Team Explosieven Verkenning, kwam ter plaatse om het object te beoordelen en de vondst door te geven aan de EODD, Explosieven Opruimings Dienst Defensie.

Het voorwerp heeft alle schijn van een granaat maar de politie weet dit niet zeker. Het object was wel veilig om te vervoeren en werd op een geschikte locatie ondergebracht. Op deze locatie wordt het object later door de explosievenopruimingsdienst beoordeeld en wellicht onschadelijk worden gemaakt.

Reacties

reacties