Hulpdiensten ingezet bij melding woningbrand in Winschoten

Geplaatst op 13 februari 2021, om 23:13 uur

Winschoten – Zaterdagavond omstreeks 22:40 uur werd er melding gemaakt van een woningbrand aan de Sint Vitusholt 4e Laan in Winschoten.

De brandweer werd ingezet na een melding van brandende pelletkachel. De ingezette brandweerlieden voerden een controle uit maar kwamen er al snel achter dat het niet om een brand ging. De pelletkachel bleek op de centrale verwarming te zijn aangesloten. Bij het activeren bleek ontstond kwam er forse stoomvorming vrij, de bewoners zagen dit aan voor rookontwikkeling waarna de brandweer werd ingeschakeld.

Een tankautospuit en een hoogwerker, politie-eenheden en een ambulance kwamen met spoed ter plaatse. De bewoners zijn kort gecontroleerd, maar nadat bleek dat zij geen gevaar hadden gelopen kon met al snel weer het huis in.

Reacties

reacties