Grote brand in veestal Doezum: koeien in veiligheid gebracht

Geplaatst op 11 februari 2021, om 17:50 uur

Doezum – Aan de Doezumertocht ontstond donderdagmiddag even voor 17:30 uur een forse brand in een agrarisch pand. De meldkamer schaalde in korte tijd op naar ‘zeer grote brand’.

De brand ging gepaard met grote rookwolken die in de wijde omgeving zichtbaar waren. De brand zou begonnen zijn in een technische ruimte van een veestal en in korte tijd uitgebreid zijn naar een fors ontwikkelde brand in de loods. Volgens de brandweer was er nog vee in de stal aanwezig, het gaat om meer dan honderd koeien. Door een snelle ingezet van de brandweerlieden kon de brand beperkt worden tot één loods en konden alle koeien tijdig in veiligheid gebracht worden.

Voor de brandbestrijding werden de korpsen uit Grootegast, Marum, Harkstede, Buitenpost, Winschoten, Haren, Surhuisterveen, Zuidhorn en Drachten ingezet. Uit voorzorg kwam ook een ambulance ter plaatse. Omwonende die last hadden van de rook werden verzocht de ramen en deuren te sluiten en indien mogelijk het ventilatiesystemen uit te schakelen.

Reacties

reacties