Elektrische Qbuzz strandt in Veendam, verkeer ondervindt hinder

Geplaatst op 9 februari 2021, om 13:15 uur

Veendam – Een elektrische bus van busmaatschappij Qbuzz heeft dinsdag in Veendam voor de nodige overlast gezorgd.

Een lijnbus die vanaf de Woortmanslaan de Sorghvlietlaan op draaide viel om 11 uur dinsdagochtend stil. Naar verluid gaat het om een storing in het elektronische circuit van de bus. Een monteur heeft ter plaatse geprobeerd de bus weer aan de praat te krijgen maar slaagde hier niet in. Hierop is besloten een beringsbedrijf in te schakelen die de bus zal afslepen. Het verkeer wordt door verkeersregelaars om de gestrande bus heen geleid. 

Door de kou kampen elektrische bussen vaker met storingen. De kou heeft een negatieve invloed op de elektronische systemen van de voertuigen.

Reacties

reacties