Drugslaboratorium in Minnertsga aangetroffen

Geplaatst op 19 februari 2021, om 11:12 uur

Minnertsga – De politie heeft vrijdagochtend een drugslaboratorium aangetroffen aan de Lange Dyk in Minnertsga. Er zou één persoon zijn aangehouden.

Door de politie wordt er op dit moment op de locatie onderzoek gedaan, meer informatie heeft de politie op dit moment niet bekend gemaakt.

Ook is de Dienst Speciale Interventies (DSI) ingezet met een Bearcat, een zwaar gepantserd voertuig. Tijdens de inval hing er een politiehelikopter in de lucht.

Afgelopen woensdag vloog er ook al een politiehelikopter boven het gebied. In Minnertsga zijn twee invallen gedaan. Uit voorzorg kwam er ook een ambulance ter plaatse.

Update: Rond 3 uur heeft de politie naar buiten gebracht dat er 3 mannen zijn aangehouden. Het gaat om een 71-jarige vrouw uit de gemeente Waadhoeke, een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 41-jarige man uit Deventer. Er zou in het drugslab Amfetamine geproduceerd worden, ten tijde van de inval was dit lab dan ook in werking. Onderzoek moet uitwijzen wat de rol van de verdachten was.

Reacties

reacties