Brandweer ingezet bij woning vol rook in Burgum

Geplaatst op 10 februari 2021, om 19:11 uur

Burgum – Woensdagavond omstreeks 18:40 uur kwam er bij de meldkamer in Drachten een melding van een woningbrand aan de Noordersingel in Burgum binnen.

De meldkamer kreeg de melding dat de woning vol rook stond na het aanzetten van een schoorsteen, hierop werden direct de brandweerkorpsen van Burgum en Leeuwarden ingezet. Ter plaatse hebben de brandweerlieden een binnenaanval ingezet. De brand in het rookkanaal kon snel worden gelokaliseerd. Met de hoogwerker van het brandweerkorps uit Leeuwarden werd het rookkanaal geïnspecteerd.

De brandende restanten werden buiten afgeblust. De sneeuw op de stoep zorgde voor een afgedekte brandkraanaansluiting, hierdoor moest de brandweer geruime tijd zoeken naar een wateraansluitpunt. Door de brand liep de woning forse rookschade op, stichting Salvage werd ingeschakeld om de schade op te nemen.

Reacties

reacties