Ziekenhuizen in Friesland starten snel met vaccineren

Geplaatst op 6 januari 2021, om 17:00 uur

Friesland – De ziekenhuizen van Sneek, Drachten en Heerenveen starten vanaf vrijdag 8 januari met het vaccineren van het zorgpersoneel. 

Voornamelijk het personeel van de intensive care afdeling zal eerst worden gevaccineerd. Het ziekenhuis in Leeuwarden is vandaag begonnen met vaccineren. Het ambulance personeel zal ook worden gevaccineerd.

De ziekenhuizen krijgen om te beginnen 200 dosissen toegewezen, voor het ziekenhuis in Heerenveen zijn dat er 25 minder. Het is op dit moment nog niet duidelijk of dit genoeg zal zijn voor al het zorg personeel. De vaccins worden verdeeld door het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. In het noorden zal zo’n kleine 3500 vaccins beschikbaar zijn voor medewerkers in de zorg.

Reacties

reacties